Hormonale klachten en mijn werkwijze

Alle lichaamsprocessen worden aangestuurd door hormonen…

dus als jij klachten ervaart in je lichaam, dan is er bijna altijd wel een hormoon bij betrokken. Hier kom ik kijken…Met een uitgebreide vragenlijst (de anamnese) maak ik jouw leefstijl en klachten inzichtelijk, dit doe ik met een evolutionaire blik.

Waarom heb jij de klacht? We gaan dan ook geen symptomen bestrijden, maar echt op zoek naar de oorzaken.

Komt jouw klacht bijvoorbeeld voort uit de kritische periode of is er onbalans gedurende je leven verworven? Hormonen zijn een puzzel en een magic pil heb ik dus niet, we gaan samen een mooi traject aan waar we beiden energie in steken!

Ik werk oa graag met voeding, aanpassingen in jouw leefstijl, suppletie en het circadiaans ritme.

Een belangrijk onderdeel van het traject is het eerste consult, tijdens dit consult vindt de zogenaamde “anamnese” plaats. Een anamnese is een vraaggesprek waarmee ik een beeld vorm van jouw klachten, gezondheidstoestand, familiaire achtergronden en leefstijl gewoonten.

De anamnese bestaat in mijn praktijk uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel is een vragenlijst die je invult vóór het eerste consult. Je ontvangt van mij een e-mail met de vragenlijst. Deze mag je me dan zo snel mogelijk terug sturen, liefst een week voor je afspraak. Ik heb dan namelijk tijd om me in jou klachten te verdiepen en daardoor kunnen we samen meer bereiken in het 1e consult. Het tweede onderdeel betreft een vraaggesprek tijdens het 1e consult. Na het consult geef jou alvast een handvat mee, waar je de komende periode mee aan de slag kunt gaan.

Vervolgens ga ik, als jij weg bent, mijn bevindingen in een behandelplan gieten. Dit behandelplan zullen we dan samen bespreken en dit is de leidende draad van het traject.

Vergeet niet dat het soms een puzzel kan zijn, dus we zullen gedurende het traject mogelijk ook wat gaan aanpassen of het behandelplan ‘bijschaven’. Dit komt doordat iedere vrouw uniek is en iedere vrouw anders reageert.

Ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen, plan dan snel een vrijblijvende telefonische kennismaking: jane@healthy-habits-coaching.nl